Γναθοχειρουργική

Ακρορριζεκτομή

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Η ακρορριζεκτομή είναι μια χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης του κατώτερου τμήματος της μολυσμένης ρίζας ενός δοντιού που περιβάλλεται από μια κυστική αλλοίωση η οποία προήλθε από οδοντικό απόστημα που η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σκοπός της επέμβασης είναι η καταπολέμηση της μόλυνσης που προσβάλλει τους ιστούς γύρω από τη ρίζα του δοντιού και ο καθαρισμός της βλάβης από το κόκκαλο, ώστε να αποτραπεί η εξαγωγή του δοντιού.

Η επέμβαση γίνεται στο χώρο του ιατρείου με χρήση τοπικής αναισθησίας, επομένως ο πόνος απουσιάζει κατά τη διάρκεια αυτής και μετά την επούλωση της πληγής. Σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανιστεί πρήξιμο κατά τη διάρκεια επούλωσης της τομής, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ο οδοντίατρός σας είναι σε θέση να σας δώσει οδηγίες για τις επόμενες μέρες.