Γναθοχειρουργική

Οδοντική εξαγωγή

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να διαπιστώσει ότι χρειάζεστε εξαγωγή δοντιού για διάφορους λόγους. Κάποια δόντια εξάγονται επειδή έχουν σοβαρή τερηδόνα, άλλοι μπορεί να έχουν προχωρημένη περιοδοντική νόσο ή να έχουν σπάσει με τρόπο που δεν μπορεί να επισκευαστεί. Άλλα δόντια μπορεί να χρειαστούν αφαίρεση επειδή είναι κακώς τοποθετημένα στο στόμα (όπως τα σφιγμένα δόντια) ή ως προετοιμασία για ορθοδοντική θεραπεία.

Η αφαίρεση ενός μόνο δοντιού μπορεί να οδηγήσει σε ζητήματα που σχετίζονται με την ικανότητα μάσησης, την άρθρωση της γνάθου και τη μετατόπιση των δοντιών, τα οποία μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οδοντική σας υγεία. Για να αποφύγετε αυτές τις επιπλοκές ο οδοντίατρός σας θα προτείνει εναλλακτικές για τις εξαγωγές, καθώς και επιλογές αντικατάστασης του εξαγόμενου δοντιού.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Κατά τη στιγμή της εξαγωγής ο γιατρός θα μουδιάσει το δόντι, το οστό της γνάθου και τα ούλα που περιβάλλουν την περιοχή με ένα τοπικό αναισθητικό.

Κατά τη διαδικασία εξαγωγής θα νιώσετε μεγάλη πίεση. Αυτό είναι από τη διαδικασία σταθερής ταλάντωσης του δοντιού για να διευρύνετε την υποδοχή για αφαίρεση.

Αισθάνεστε την πίεση χωρίς πόνο καθώς το αναισθητικό έχει μουδιάσει τα νεύρα, σταματώντας τη μεταφορά του πόνου, ωστόσο τα νεύρα που μεταδίδουν την πίεση δεν επηρεάζονται βαθιά.

Εάν αισθάνεστε πόνο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, ενημερώστε μας αμέσως!

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Μετά την εξαγωγή δοντιού, είναι σημαντικό να σχηματιστεί θρόμβος αίματος για να σταματήσει η αιμορραγία και να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Δαγκώστε σε ένα επίθεμα γάζας για 30 έως 45 λεπτά αμέσως μετά το ραντεβού. Εάν η αιμορραγία ή η ροή επιμένει, τοποθετήστε μια άλλη γάζα και δαγκώστε σταθερά για άλλα 30 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές για να σταματήσετε τη ροή του αίματος.

Αφού σχηματιστεί ο θρόμβος αίματος, είναι σημαντικό να μην διαταραχθεί ή αποσπαστεί ο θρόμβος. Μην ξεπλένετε έντονα, μην πιπιλίζετε καλαμάκια, μην καπνίζετε, πίνετε αλκοόλ ή μασάτε τροφή δίπλα στο σημείο εκχύλισης για 72 ώρες. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να αποσπάσουν ή να διαλύσουν τον θρόμβο και να εμποδίσουν τη διαδικασία επούλωσης. Περιορίστε την έντονη άσκηση για τις επόμενες 24 ώρες, καθώς αυτό αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να προκαλέσει περισσότερη αιμορραγία από το σημείο εξαγωγής.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Μετά την εξαγωγή του δοντιού μπορεί να νιώσετε λίγο πόνο και να εμφανίσετε κάποιο πρήξιμο. Μια παγοκύστη ή μια κλειστή σακούλα με κατεψυγμένα μπιζέλια ή καλαμπόκι που εφαρμόζεται στην περιοχή θα κρατήσει το πρήξιμο στο ελάχιστο. Πάρτε τα παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες. Το οίδημα συνήθως υποχωρεί μετά από 48 ώρες.

Χρησιμοποιήστε παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Καλέστε το γραφείο μας εάν το φάρμακο δεν φαίνεται να λειτουργεί. Εάν συνταγογραφούνται αντιβιοτικά, συνεχίστε να τα παίρνετε για το ενδεικνυόμενο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν τα σημεία και τα συμπτώματα της λοίμωξης έχουν εξαφανιστεί.

Πίνετε πολλά υγρά και τρώτε θρεπτικά, μαλακά τρόφιμα την ημέρα της εκχύλισης. Μπορείτε να φάτε κανονικά μόλις νιώσετε άνετα. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε την κανονική σας οδοντιατρική ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένου του βουρτσίσματος και του οδοντικού νήματος. Αυτό θα επιταχύνει την επούλωση και θα βοηθήσει να διατηρήσετε το στόμα σας φρέσκο ​​και καθαρό.

Μετά από μερικές ημέρες θα πρέπει να αισθάνεστε καλά και να είστε σε θέση να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες. Εάν έχετε έντονη αιμορραγία, έντονο πόνο, συνεχές πρήξιμο για δύο έως τρεις ημέρες ή αντίδραση στο φάρμακο, καλέστε αμέσως το οδοντιατρείο σας.