Αισθητική οδοντιατρική

Όψεις πορσελάνης

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης, τα οποία έχουν το χρώμα των δοντιών και τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Βασικός τους σκοπός είναι να καλύψουν την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, έτσι ώστε να βελτιώσουν τοχαμόγελο και κατ’ επέκταση τη συνολικότερη εμφάνιση το ασθενούς. Οι καλύτερες πορσελάνες είναι αυτές που μιμούνται τη φύση. Ειδικευόμαστε στα χαμόγελα που θα παρατηρήσουν όλοι αλλά δεν θα ξέρουν γιατί. Όπως ένα φυσικό χαμόγελο. Εάν έχετε δόντια που φαίνονται πολύ μικρά, ανομοιόμορφα, φθαρμένα και με χρωστικές, οι όψεις πορσελάνης μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνονται; Υπάρχουν αντενδείξεις;

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν λύση εκλογής σε αρκετές περιπτώσεις όπως :

  • σε αραιοδοντία, για να «κλείσουμε» τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια,
  • σε δόντια με πολλά σφραγίσματα τα οποία είτε έχουν αποχρωματιστεί είτε χρειάζονται αντικατάσταση,
  • σε αποχρωματισμένα δόντια,
  • σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η αλλαγή του σχήματος του υπάρχοντος δοντιού (π.χ. κάταγμα κοπτικού τριτημορίου, νανοδοντία),
  • σε περιπτώσεις που το απόλυτα αισθητικό και φυσικό αποτέλεσμα είναι η κύρια απαίτηση του ασθενούς,
  • σε περιπτώσεις που ο ασθενής επιθυμεί μόνιμο και αναλλοίωτο εκθαμβωτικό λευκό χαμόγελο!

 

Ποιά είναι η διαδικασία τοποθέτησης τους; Πόσα ραντεβού χρειάζονται;

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνονται αρχικά αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου και φωτογραφίες των δοντιών. Έπειτα γίνεται συζήτηση με τον ασθενή αφενός για να καταλάβει ο θεράπων τις προσδοκίες του και αφετέρου για να καταλάβει – ο ασθενής – τι μπορεί να γίνει και τι όχι, ποιές είναι οι δυνατότητες τις επιλογής του. Τα αποτυπώματα αποστέλλονται στο συνεργαζόμενο οδοντοτεχνικό εργαστήριο , το οποίο ακολουθώντας τις οδηγίες μας κατασκευάζει με την «τεχνική του κερώματος» τα «ιδανικά» δόντια, το «ιδανικό» χαμόγελο!

 

Στο δεύτερο ραντεβού, γίνεται η πρώτη «πρόβα» για να διαπιστώσουμε ότι όλα πήγαν καλά και αν χρειάζονται γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο ραντεβού, γίνεται η τελική «πρόβα» όπου βλέπουμε το σχήμα και το χρώμα των όψεων και κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές, εάν χρειάζεται φυσικά. Εάν οι αλλαγές δεν είναι πολλές ή μεγάλες το επόμενο ραντεβού είναι και το  τελευταίο όπου γίνεται οι συγκόλληση των όψεων στα δόντια και λαμβάνονται οι τελικές φωτογραφίες.

 

Πόσο θα κρατήσουν; Έχουν διάρκεια ζωής και πρέπει να τις αλλάζω συχνά;

Οι σύγχρονες όψεις πορσελάνης δεν φθείρονται με τον χρόνο και έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, αρκεί να ακολουθούμε τις τυπικές τακτικές της στοματικής υγιεινής. Εν ολίγοις, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες συντήρησής τους θα τις έχετε για πολλά χρόνια!