Αισθητική οδοντιατρική

Σύνθετη συγκόλληση/Όψεις ρητίνης

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Η σύνθετη συγκόλληση (γνωστή και ως συγκόλληση δοντιών ή οδοντική συγκόλληση) προσφέρει μια λύση για μικρές βλάβες ή κενά στα δόντια. Η οδοντική συγκόλληση χρησιμοποιείται συνήθως για την πλήρωση τσιπς, κατάγματος ή κενών μεταξύ των δοντιών ή για τη διόρθωση του αποχρωματισμού.

Μια σύνθετη ρητίνη προσαρμόζεται σε ένα δόντι και διαμορφώνεται για να αποκαταστήσει την αρχική του εμφάνιση. Το χρώμα της ρητίνης ταιριάζει με τα δόντια σας, έτσι θα φαίνεται σαν να είναι ένα φυσικό μέρος του δοντιού.

 

Ποια είναι η διαδικασία για τη σύνθετη συγκόλληση;

Ο οδοντίατρός σας θα ξεκινήσει επιλέγοντας ένα χρώμα ρητίνης που ταιριάζει καλύτερα με το δόντι σας, έτσι ώστε το εξάρτημα ρητίνης να φαίνεται φυσικό. Στη συνέχεια, το δόντι σας θα προετοιμαστεί για θεραπεία τραχύνοντας ελαφρά την επιφάνεια. Στη συνέχεια θα επικαλυφθεί με ένα υγρό που βοηθά τη ρητίνη να κολλήσει ομαλά. Η ρητίνη θα εφαρμοστεί και θα διαμορφωθεί στο επιθυμητό σχήμα. Σκληραίνει με ένα φως πολυμερισμού πριν διαμορφωθεί ξανά και γυαλιστεί από τον οδοντίατρό σας μέχρι να ταιριάζει με το υπόλοιπο δόντι.

 

Μπορείτε να έχετε σύνθετη σύνδεση με την ασθένεια των ούλων;

Εάν έχετε ασθένεια των ούλων ή την είχατε στο παρελθόν, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα ούλα σας έχουν υποχωρήσει (συρρικνωθεί). Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κενών μεταξύ ορισμένων από τα δόντια σας. Η σύνθετη συγκόλληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αυτών των χώρων. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να έχετε ασθένεια των ούλων, ο οδοντίατρός σας θα πρέπει πρώτα να τη θεραπεύσει και να την επιλύσει.

 

Πώς φροντίζω την όψη ρητίνης μου;

Αποφύγετε το τσάι, τον καφέ, το κάπνισμα και τα τρόφιμα που μπορεί να λερωθούν για 48 ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας και επισκέπτεστε τακτικά τον υγιεινολόγο για να διατηρήσετε καλή στοματική υγεία. Αυτό θα βοηθήσει την όψη ρητίνης σας να παραμείνει καθαρό και χωρίς λεκέ. Αποφύγετε να δαγκώνετε νύχια ή να μασάτε αντικείμενα, όπως καπάκια στυλό, τα οποία μπορεί να θρυμματίσουν το υλικό. Οι όψεις ρητίνης δεν είναι τόσο ισχυρές όσο ένα κανονικό δόντι, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τη ζημιά.