Γναθοχειρουργική

PRP στην οδοντογιατριακή

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Τι είναι το PRP

Το PRP είναι ουσιαστικά πλάσμα του αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια κατόπιν ειδικής επεξεργασίας. Τα αιμοπετάλια είναι σχεδιασμένα για να επουλώνουν τους τραυματισμένους ιστούς χάρη στην περιεκτικότητά τους σε αυξητικούς παράγοντες.

Tο a-PRF είναι ο θρόμβος που δημιουργείται από τα αιμοπετάλια του ασθενούς τα οποία πήζουν και χρησιμοποιούνται σαν αυτόλογες μεμβράνες και μοσχεύματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα χρήσης a-PRF σε χειρουργικές επεμβάσεις και εμφυτεύματα δοντιών

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ

Το PRF περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων που προωθούν την επούλωση του οστού και των μαλακών ιστών. Αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο ανάρρωσης και να επιταχύνει την ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων δοντιών, χωρίς πόνο.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η χρήση του PRF γύρω από το εμφύτευμα δοντιού μπορεί να βελτιώσει την δημιουργία του οστού γύρω από το εμφύτευμα, προσφέροντας μια πιο σταθερή και ασφαλή βάση για το δόντι.

ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ

Η χρήση του PRF μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απόρριψης του εμφυτεύματος, καθώς προάγει την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στον περιβάλλον οστούν. Αυτό επιτυγχάνεται με ελαχιστοποίηση της φλεγμονώδους αντίδραση.

ΦΥΣΙΚΗ ΠΗΓΗ

Το PRF προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενή, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης ή ανεπιθύμητης αντίδρασης.

Χρήσεις του a-PRF στην οδοντιατρική 

-Ανύψωση και ανάπλαση εδάφους ιγµορείου για τοποθέτηση εμφυτευμάτων

-Μοσχεύµατα µαλακού  και σκληρού ιστού (sticky bone)

-Περιοδοντικές θεραπείες

-∆ιατήρηση µετεξακτικών φατνίων για µελλοντική τοποθέτηση εµφυτευµάτων

-Βελτίωση της επούλωσης σε χειρουργικές τεχνικές