Γενική οδοντιατρική

Στεφάνες πορσελάνης

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Ίσως έχετε μια έλλειψη μεγάλου τμήματος δοντιού. Ίσως το δόντι σας έχει αποχρωματιστεί και θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του. Ίσως δάγκωσες ένα κουκούτσι πριν από μερικούς μήνες και το δόντι δεν είχε ποτέ ξανά την ίδια αίσθηση. Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να φτιάξετε μια στεφάνη πορσελάνης, γνωστή και ως θήκη.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ;

Η πρόοδος στην αντοχή και την εμφάνιση των στεφάνων από πορσελάνη τις έχει κάνει την κορυφαία επιλογή για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων δοντιών. Ένα δόντι που έχει καταστραφεί από ριζικό σωλήνα, τρίξιμο, τερηδόνα ή κάταγμα είναι πιθανό να σπάσει από την καθημερινή χρήση. Αλλά μια στεφάνη πορσελάνης ενισχύει το δόντι σας παρέχοντας κάλυψη 360 μοιρών.

 

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ;

Οι στεφάνες είναι αποκαταστάσεις πλήρους κάλυψης που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη ενός δοντιού που είναι πιθανό να σπάσει ή είναι πολύ κατεστραμμένο για να διορθωθεί με ένα παραδοσιακό σφράγισμα.

 

ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Στο πρώτο σας ραντεβού , θα χορηγήσουμε πλήρη τοπική αναισθησία για το δόντι που θεραπεύεται. Θα προετοιμάσουμε στη συνέχεια το δόντι για να δημιουργήσει χώρο για την πορσελάνινη στεφάνη.

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση του σχήματος και του περιγράμματος, θα γίνει τρισδιάστατη σάρωση ή αποτύπωση του προσβεβλημένου δοντιού. Αυτό θα επιτρέψει στον εργαστηριακό τεχνίτη να δημιουργήσει μια πορσελάνινη στεφάνη που μοιάζει και αισθάνεται σαν το φυσικό σας δόντι.

Δημιουργείται μια προσωρινή στεφάνη, γυαλίζεται και συγκολλάται. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, θα θέλετε να αποφύγετε τις κολλώδεις τροφές κοντά στο θεραπευμένο δόντι, έτσι ώστε η προσωρινή στεφάνη να παραμένει στη θέση της. Εάν η προσωρινή κορώνα αποκολληθεί, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ελάτε να μας επισκεφτείτε στο ιατρείο, εάν δεν μπορείτε να την επαναφέρετε.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κατά τη δεύτερη επίσκεψή σας, η προσωρινή στεφάνη θα αφαιρεθεί και η τελική στεφάνη πορσελάνης θα δοκιμαστεί και θα εξεταστεί. Θα κάνουμε μια οδοντιατρική ακτινογραφία για να εξασφαλίσουμε τη σωστή εφαρμογή και αισθητική. Στη συνέχεια εφαρμόζεται μια κόλλα στο εσωτερικό της πορσελάνινης στεφάνης. Θα λάβετε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να φροντίσετε σωστά το νέο σας δόντι!