Διαγνωστικές Υπηρεσίες

Επείγοντα περιστατικά

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Τα επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά δεν εκτελούνται βάσει χρονοδιαγράμματος, και στο ιατρείο το καταλαβαίνουμε αυτό. Όταν προκύψουν αυτά τα προβλήματα, θα βρούμε χρόνο για εσάς καθυστερώντας, αλλάζοντας ραντεβού και εστιάζοντας στο να σας ανακουφίσουμε από τον πόνο!

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Όποια και αν είναι η οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη, θα πρέπει να σας δουν το συντομότερο δυνατό! Καλέστε στο ιατρείο μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε εκείνη την ημέρα να λάβετε θεραπεία και να αισθανθείτε καλύτερα σε ελάχιστο χρόνο.

Τα επείγοντα οδοντιατρικά δεν είναι αστεία. Ας εξετάσουμε τι είναι και τι όχι οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη.

 

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

Το οδοντικό τραύμα που περιλαμβάνει ένα χαμένο δόντι είναι μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη! Εάν το μόνιμο δόντι σας πέσει έξω από το στόμα σας λόγω τραυματισμού, ο οδοντίατρος προτείνει να καθαρίσετε απαλά τη ρίζα και να προσπαθήσετε να την αντικαταστήσετε στην υποδοχή με τον κατάλληλο προσανατολισμό το συντομότερο δυνατό. Εάν μπορείτε να αντικαταστήσετε το δόντι μέσα σε 30 λεπτά, η έρευνα δείχνει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό διατήρησης του αρχικού σας δοντιού! Δεν πρέπει να περιμένετε πάνω από δύο ώρες για να σας δει ένας επαγγελματίας οδοντίατρος.

Το οδοντικό τραύμα που περιλαμβάνει ένα σπασμένο δόντι είναι μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη. Εάν αισθάνεστε πόνο, ελάτε στο ιατρείο μας, το συντομότερο δυνατόν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας εντάξουμε στο πρόγραμμα εκείνης της ημέρας.

 

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Το οδοντικό απόστημα είναι μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τα οδοντικά οιδήματα θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και να γίνουν επικίνδυνες καταστάσεις εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

 

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΟΥΛΑ

Εάν τα ούλα σας αιμορραγούν αυθόρμητα, αλλά κάνετε τακτικούς καθαρισμούς και ελέγχους, αυτό είναι μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη. Επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό σας για να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας σας και ενημερώστε τον οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό. Η αιμορραγία των ούλων μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο σοβαρών παθήσεων υγείας.

 

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΟΝΤΙΟΥ

Εκτός κι αν πονάτε υπερβολικά, ένα σπασμένο άκρο ενός γομφίου δεν αποτελεί επείγουσα ανάγκη για οδοντιατρική χρήση. Για αυτές τις περιπτώσεις, θα σας κάνουμε κράτηση στο επόμενο διαθέσιμο ραντεβού.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

30 λεπτά ή περισσότερο

Για να αξιολογηθεί σωστά το πρόβλημα μια ακτινογραφία της πληγείσας περιοχής, μαζί με μια εξέταση 15 έως 30 λεπτών, είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί πραγματικά το πρόβλημα. Μέσα σε αυτά τα 30 λεπτά, ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την οδοντιατρική σας κατάσταση και θα σας δώσει ένα σαφές σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε για να νιώσετε ξανά άνετα.

Συχνές ερωτήσεις

Εάν αντιμετωπίζετε οδοντικό πόνο, η πρώτη κίνηση είναι να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας. Αυτός θα μπορέσει να καθοδηγήσει για την κατάλληλη αντιμετώπιση.
Τα αντιβιοτικά είναι πολύτιμα φάρμακα όταν χρησιμοποιούνται όταν πρέπει και για όσο διάστημα χρειάζεται. Η δράση τους είναι να σκοτώνουν τα βακτηρίδια. Η χορήγηση των αντιβιοτικών αποσκοπεί είτε στη θεραπεία κάποιας λοίμωξης είτε προληπτικά εκεί όπου υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί λοίμωξη. Σε περίπτωση κάποιας εργώδους χειρουργικής επέμβασης, ή σε ηλικιωμένο ή εξασθενημένο άτομο όπου υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης λοίμωξης χορηγούνται προληπτικά αντιβιοτικά. Συμβουλευτείτε τον οδοντογιατρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του. Αν σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά τότε και μόνο τότε να τα πάρετε στη μορφή, στην ποσότητα, στη συχνότητα και στη διάρκεια που θα σας συστήσει. Αν σας παρουσιαστεί κάποια ασυνήθιστη κατάσταση π.χ. αλλεργία συμβουλευτείτε πάλι τον οδοντογιατρό σας.