Γενική οδοντιατρική

Σφραγίσματα

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Η έμφραξη, (το σφράγισμα) αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες οδοντιατρικές πράξεις. Αποκαθιστά την κατεστραμμένη οδοντική ουσία της μύλης του δοντιού που προκαλείται από την τερηδόνα ή από κάποιο ατύχημα. Ο εντοπισμός της τερηδόνας μπορεί να γίνει από τον οδοντίατρο κατά τον συνήθη εξαμηνιαίο έλεγχο ή και από τον ασθενή (τουλάχιστον για τις περιοχές που μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει). Είναι μία οδοντική νόσος που καταστρέφει την αδαμαντίνη η οποία αποτελεί το αρχικό στρώμα των δοντιών. Ακολούθως συνεχίζει να επεκτείνεται, ώσπου να φτάσει στο μέρος που βρίσκεται το νεύρο (ο πολφός) κάθε δοντιού και σταδιακά το καταστρέφει ολοσχερώς.

Ο πόνος στην προκειμένη περίπτωση είναι οξύς, αφόρητος και πιθανά το δόντι να χρειαστεί απονεύρωση ή ακόμα και εξαγωγή. Οι ιστοί που καταστρέφει η τερηδόνα δεν αναγεννιούνται όμως η επέκταση της νόσου και οι επιπλοκές της, μπορούν να αποτραπούν με την τοποθέτηση των σφραγισμάτων.

Συχνές ερωτήσεις

Ακόμη και αν δεν πονάει το δόντι μπορεί να χρειάζεται σφράγισμα για την προστασία και την διατήρηση της υγείας των δοντιών σας. Με την τοποθέτηση σφραγίσματος προλαμβάνεται η επιδείνωση της κατάστασης των δοντιών και η επέκταση της τερηδόνας, καθώς επίσης αποτρέπεται και η ανάγκη για διεξαγωγή ακριβών διαδικασιών στο μέλλον.
Ένα οδοντικό σφράγισμα καλύπτει το εσωτερικό της ακμής και όχι ολόκληρη την επιφάνεια. Ένα ένθετο καλύπτει μόνο το κατεστραμμένο τμήμα του δοντιού. Ένα οδοντικό επένθετο καλύπτει ολόκληρο το άκρο του δοντιού. Αυτό προστατεύει ολόκληρη την επιφάνεια μάσησης.