Παιδοδοντιατρική

Παιδική Απονεύρωση

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες με μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα για να νιώθουν οι ασθενείς μας την άνεση και ασφάλεια που χρειάζονται.

Περιγραφή

Το νεύρο των παιδικών δοντιών είναι πολύ εύκολο να προσβληθεί, καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά στην επιφάνεια του δοντιού σε σχέση με τα μόνιμα δόντια. Εάν η προσβολή του νεύρου είναι σε αρχικά στάδια, τότε σαν θεραπεία συστήνεται η λεγόμενη πολφοτομή, όπου κόβεται και αφαιρείται (φυσικά χωρίς πόνο) το κομμάτι του νεύρου που νοσεί, ενώ το υπόλοιπο παραμένει στην θέση του.

Είναι μία σχετικά συχνή διαδικασία στα παιδιά και εφαρμόζεται για να σωθεί το παιδικό δόντι και να γίνει ομαλά η διαδικασία διαδοχής του από το μόνιμο. Τα υλικά όμως που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά για τα παιδικά δόντια και διασφαλίζουν ότι το παιδικό δόντι θα αποπέσει και θα αντικατασταθεί από το αντίστοιχο μόνιμο.

Αφού ο γιατρός κάνει την διάγνωση αφαιρείται ο μολυσμένος πολφός από το εσωτερικό του δοντιού. Το εσωτερικό καθαρίζεται και απολυμαίνεται προσεκτικά. Στην συνέχεια, γεμίζεται με ένα ειδικό υλικό που αποτρέπει την περαιτέρω μόλυνση. Το δόντι είτε σφραγίζεται προσωρίνα είτε τοποθετείται μία στεφάνη για να προστατευτεί το δόντι μέχρι την αντικατάσταση του από το μόνιμο δόντι.

Μέσω αυτής της διαδικάσιας επιτρέπεται στο δόντι να παραμείνει στην θέση του μέχρι να αντικατασταθεί φυσιολογικά, καθώς η πρόιμη απώλεια παιδικών δοντιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ευθυγράμμιση των μόνιμων δοντιών.